Vul uw postcode in en ontvang offertes voor een traplift, bespaar tot 35%

Vul plaats of postcode in
Velden met een * zijn verplicht.

We werken alleen met erkende traplift leveranciers.

Bespaar tot 35% op een traplift. Bespaar veel geld door traplift offertes te vergelijken.

Wees verstandig, vergelijk altijd meerdere traplift offertes voor u beslist.

Gratis en vrijblijvend hulp krijgen met uw traplift.

Afbeelding met deur en daarnaast een witte stoel van traplift onderaan de trap

De aanschaf van een traplift

Een traplift is voor veel mensen een belangrijk hulpmiddel. Wanneer u de trap niet meer zelfstandig kunt gebruiken dan kan een traplift een goede uitkomst zijn. In andere gevallen is het nog niet duidelijk of de traplift er direct moet komen. Doordat er bijvoorbeeld een operatie is gepland en u de uitkomst daarvan nog niet kunt weten. Eventueel is een traplift een tijdelijke oplossing. Een traplift wordt in de meeste gevallen op maat gemaakt en afgesteld op uw persoonlijke thuissituatie. Daarom is het moeilijk om vooraf te bepalen hoeveel een traplift u exact gaat kosten. Het vergelijken van de prijzen van trapliften is daarom niet eenvoudig en kan een intensieve speurtocht voor u zijn. We willen u graag helpen om precies aan te geven wat u allemaal kunt verwachten.

Hoe betaalbaar is een traplift?

Ontdek voor uzelf hoe betaalbaar een traplift kan zijn. De prijs van een traplift is afhankelijk van hoe groot uw woning of woonruimte is, of wat de exacte breedte van uw trap is maar ook van een aantal andere factoren. Welke prijs kunt u verwachten? Een luxere uitvoering van de stoel zal duurder zijn bijvoorbeeld. Maar een reguliere stoel heeft geen meerprijs. De prijs van de traplift is echt sterk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en het specifieke soort traplift dat u wilt. Alle genoemde prijsverschillen kunt u uiteraard goed terug zien in de offertes. Vraag daarom altijd meerdere traplift offertes aan.

Welke prijs kunt u verwachten?

De prijs van de traplift is afhankelijk van het soort traplift dat u wilt. Zo kost een normale traplift in de regel aanzienlijk minder dan een luxere uitvoering. Het aantal bochten die een traplift dient te maken, zorgt voor een hogere tariefstelling. Voor een traplift die meer dan twee bochten dient te maken, kunt u rekening houden met een prijs vanaf €5.000. Terwijl een traplift voor rechte trap al mogelijk is vanaf €2.000. Een rechte trap is dus meestal de goedkoopste optie. Dit heeft onder meer te maken met de montage van de traplift. Op een rechte trap is dit tenslotte veel eenvoudiger. Hoe meer bochten, hoe lastiger het wordt om de traplift te monteren. Dit ziet u uiteraard ook terug in de verschillende offertes.

man staat naast vrouw die zit op een traplift Een vrouw die zit op een traplift en jongere vrouw komt van de trap aflopen Traplift

Verschillende leveranciers

Er zijn verschillende leveranciers van trapliften. Een aantal bekende leveranciers zijn bijvoorbeeld Handicare, Thyssenkrupp, Stannah, Smienk, Otolift en PractiComfort. Welke leverancier u kiest, heeft natuurlijk ook invloed op de prijs. Bij sommige leveranciers heeft u de mogelijkheid om een lift te huren soms al vanaf €70 per maand. Leveranciers van trapliften waar u trapliften kunt huren zijn bijvoorbeeld Otolift, 123 trapliften en Triwa. Er zijn zelfs een aantal leveranciers waar u tweedehands liften kunt bestellen. Vanzelfsprekend betaalt u hier ook een lager bedrag voor. Leveranciers waar u tweedehands liften kunt aanschaffen, zijn bijvoorbeeld TipTop en Smienk. Welke leverancier u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw eigen wensen.

Het installeren van de traplift

De installatie van een traplift duurt niet zo lang. Binnen enkele uren is de traplift meestal klaar voor gebruik. U hoeft niet bang te zijn dat er blijvende schade ontstaat aan de trap. Het monteren van een traplift op een trap met bochten is complexer waardoor de montage meer tijd in beslag neemt. De traplift moet altijd door een ervaren monteur geïnstalleerd worden. Daarna zal de monteur de lift goed controleren. Wanneer het zeker is dat de lift correct geïnstalleerd is dan is de traplift klaar voor gebruik.

Het onderhoud van de traplift

Als de traplift eenmaal geplaatst is, dan is het ook belangrijk dat deze in goede staat blijft. Meestal is één onderhoudsbeurt per jaar al voldoende. Ook krijgt u bij de meeste leveranciers één jaar gratis onderhoud. Liftbedrijven hebben verschillende liftonderhoudscontracten waaruit u kunt kiezen. Het is belangrijk dat u een monteur kiest die voldoende ervaring heeft met uw soort lift. Als u wilt voorkomen dat de garantie verloopt dan is het aan te raden om de trap in ieder geval één keer per jaar te laten controleren.

Tweedehands traplift

het is uiteraard ook mogelijk een tweedehands traplift aan te schaffen. Dit kan een uitkomst bieden als uw budget het niet toe laat om een nieuwe traplift te kopen. Of als u de investering en voorzieningvan de traplift enkel voor een korte periode wilt doen. U kunt daarvoor ook een traplift huren. Bekijk de traplift mogelijkheden uitvoerig op onze site.

Wat is de WMO?

Er zijn veel vragen over de WMO maar wat is dit nu precies? Als u langer thuis wilt blijven wonen is in Nederland de gemeente hiervoor verantwoordelijk. Die dient er zorg voor te dragen dat dit mogelijk gemaakt kan worden voor iedereen, mensen met een ruime en een krappe beurs. De WMO houdt in dat er sprake is van het verstrekken van hulpmiddelen die hiervoor dienen. Een hulpmiddel is bijvoorbeeld een traplift, welke aan te schaffen is via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Zorg aan zieken en gehandicapten

Deze wet stamt uit het jaar 2015 en regelt zorg aan zieken en gehandicapten. De volledige titel luidt "Wet van 9 juli 2014", 'houdende regels inzake de gemeentelijke ondersteuning op het gebied van zelfredzaamheid, participatie, beschermd wonen en opvang'. Deze wet is op 1 januari 2015 in werking getreden en is de opvolger van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) die eerder in 2007 was ingevoerd. WMO 2015 vormt een onderdeel van het stelsel van Zorg en Welzijn, dat verder bestaat uit de Wet langdurige zorg (Wlz), de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Jeugdwet. Het rechtsgebied waaronder de WMO valt betreft: Gezondheidsrecht en farmaceutisch recht. De WMO is met name gericht op de zelfredzaamheid en participatie van mensen met een beperking, chronische psychische of psychosociale problemen. De ondersteuning dient erop gericht te zijn dat mensen zo lang mogelijk in de eigen leefomgeving kunnen blijven wonen.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in 2021

De gemeente is verantwoordelijk voor de Wet maatschappelijke ondersteuning en mag daarvoor een eigen bijdrage vragen. In 2021 zijn er niet echt grote of belangrijke veranderingen in de Wmo. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuis wonen, het ontmoeten van anderen en voor de ondersteuning van mantelzorgers. Voorbeelden van ondersteuning uit de Wmo zijn: maaltijdservice, huishoudelijke hulp traplift of een scootmobiel. Eigen bijdrage De eigen bijdrage van de Wmo is in 2021 maximaal €19 per maand per huishouden, net als in 2020. Het inkomen en het vermogen tellen daarbij niet mee. Een gemeente mag de eigen bijdrage verlagen. Geen eigen bijdrage voor aanschaf van een traplift bijvoorbeeld In sommige situaties betaalt u geen eigen bijdrage: Als u getrouwd bent of u heeft een partner en minimaal één van beiden is jonger dan de AOW-leeftijd; uw gemeente heeft bepaald dat u geen eigen bijdrage verschuldigd bent; u betaalt al een eigen bijdrage voor beschermd wonen of voor de Wet langdurige zorg.

Bij Liftoffertes kunt u meerdere traplift offertes aanvragen als u een traplift wenst voor uw woning of woonruimte. Bent u benieuwd naar de prijzen van een traplift? Dan raden we u aan om gratis offertes bij ons aan te vragen. Op deze manier bespaart u kosten en heeft u helder en vakkundig overzicht van het aanbod.