Vul uw gegevens in en ontvang gratis lift offertes

Vul plaats of postcode in
Velden met een * zijn verplicht.

De voordelen van Liftoffertes

Makkelijk vergelijken van erkende leveranciers op prijs en kwaliteit

In één keer opvragen van meerdere offertes

Liftleveranciers weten dat ze via Liftoffertes met elkaar in concurrentie staan en moeten dus scherp offreren

Gratis en vrijblijvend hulp krijgen

Handicare

Met trots kunnen we zeggen dat Handicare één van onze liftpartners is. Desondanks hebben we geprobeerd zo objectief mogelijk onderstaande informatie samen te stellen. Handicare is een trapliftenproducent dat gevestigd is in het Noord-Hollandse Heerhugowaard. Handicare verkoopt zowel eerste- als tweedehands trapliften, daarnaast kan je ook trapliften huren van ze. Door middel van de trapliften proberen zij het leven van hun klanten zo eenvoudig mogelijk te maken. De slogan van Handicare is dan ook: ‘Make everyday life easier’.

Prijs-kwaliteitmatrix

Liftoffertes biedt mensen, die zoekende zijn naar een traplift, de mogelijkheid om in één keer meerdere traplift offertes aan te vragen. Zodra de offertes binnen zijn kunnen deze met elkaar vergeleken worden op onder andere prijs en kwaliteit. Liftbedrijven over heel Nederland sluiten zich aan bij Liftoffertes. Dit zijn zowel grote spelers als kleine spelers binnen de liftbranche. Op het gebied van trapliften kunnen liftbedrijven zich onderscheiden in onder andere kwaliteit en prijs. Hierom is er een matrix gecreëerd van welke traplift merken de beste kwaliteit leveren en welke liftbedrijven de voordeligste prijzen bieden. Deze zogeheten prijs-kwaliteitmatrix is ontwikkeld door Liftoffertes zelf. De matrix is ontwikkeld met resultaten uit onderzoek en uit eigen ervaringen met de bedrijven.
(zie afbeelding 10)

afbeelding 10 matrix met logos van trapliftliftmerken
Afbeelding 10

Reviews op internet

Handicare krijgt goede beoordelingen op websites als Feedback Company en Google. Meer dan 780 beoordelaars hebben Handicare gemiddeld met 4,5 sterren van de 5 beoordeeld. Bij Google zijn het 16 reviews met dezelfde score. (zie afbeelding 3)

afbeelding 2 van reviews van feedbackcompany en Google over Handicare trapliften
Afbeelding 3

Wat bepaalt de prijs van een nieuwe lift?

Bij het aanschaffen van een nieuwe lift moet er rekening worden gehouden met verschillende factoren. Deze factoren hebben ook invloed op de prijs van de nieuwe lift. Er zijn verschillen soorten liften, denk hierbij aan huisliften, trapliften en personenliften. Elk soort lift heeft zijn eigen factoren waar rekening mee gehouden moet worden.

Traplift (€2.500 - €10.000)

  • Aantal verdiepingen
  • Aantal bochten in de trap
  • Luxe van de traplift (modeltype en extra opties)

Huislift (€10.000 - €25.000)

Personenlift (€18.000 - €40.000)

  • Het hefvermogen van de lift
  • Aantal stopplaatsen
  • De beschikbare ruimte bepaalt de maximale afmetingen van een personenlift
  • Aandrijving
  • Standaard of luxe lift
  • Cabine grootte van de lift

Wat bepaalt de prijs van liftonderhoud?

Bij het afsluiten van een onderhoudscontract voor je lift kun je vaak kiezen tussen verschillende soorten contracten. Deze contractvormen hebben invloed op de prijs van het onderhoudscontract. Naast de onderhoudsvorm heeft ook de gebruiksintensiteit van de lift en de huidige staat van de lift invloed op de prijs van het onderhoudscontract. Lees hier meer over de belangrijke details van een liftonderhoudscontract Elk liftbedrijf hanteert hun eigen contract maar vaak komen de contracten overeen met elkaar. Hieronder de meest voorkomende onderhoudscontracten in de liftenbranche.

Standaard contract

Standaard onderhoud zit in dit contract zoals controle en schoonmaak van de lift. Verder ook preventief onderhoud. Daarnaast zit vaak smeermiddel en klein materiaal ook inbegrepen in dit contracttype.

Uitgebreid contract

Bij het uitgebreid contract zitten naast controle en schoonmaak ook enkele reparaties inbegrepen. Ook wordt er gekeken naar technische problemen die in de toekomst aan het licht zouden kunnen komen en worden
deze verholpen. Verder zal er een monteur aanwezig zijn om te assisteren tijdens de periodieke keuring van de lift.

All-in contract

Bij de All-in contracten zitten vaak alle kosten inbegrepen. De reparatiekosten zitten hier bijvoorbeeld al in. Het all-in contract is het duurste contract dat er is maar grote reparaties en vervangingen worden hiermee wel gedekt.

Ontstaansgeschiedenis Handicare trapliften

Handicare gaat al heel wat jaren mee in de branche. Jan Hamer richtte al in 1886 het bedrijf op. In eerste instantie voor de verkoop van liften. Drie jaar later voegde de heer Mulder zich toe aan het bedrijf en veranderde de naam naar Jan Hamer & Co. Het bedrijf groeide snel en werd al snel de grootste liftenproducent van Nederland. De heer Jan Hamer overleed in 1919 maar het bedrijf bleef bestaand en de heer Mulder nam het stokje over.
In 1960 kwam voor het eerst het idee voor de stoeltraplift naar voren. Dit kwam doordat de heer Mulder voor het eerst in zijn leven een stoeltraplift was tegengekomen in Amerika. Eenmaal terug in Nederland besloot hij ook trapliften te gaan ontwikkelen. Twee jaar later was de eerste Europese stoeltraplift op de markt.

Naamsverandering

Het bedrijf van Jan Hamer en de heer Mulder is een paar keer een naamsverandering ondergaan. In de jaren tachtig werd het bedrijf overgenomen door Otis net als een ander liftbedrijf genaamd Brinkman. Jan Hamer & Co en Brinkman werden door Otis samengevoegd tot Liftenfabriek Brinkman Jan Hamer. Iets meer dan tien jaar later werd het bedrijf weer zelfstandig en ging het verder onder een nieuwe naam genaamd Freelift bv. Freelift bv zou zich volledig richten op de trapliftenbranche. Aan het einde van 2007 werd Freelift bv onderdeel van de Handicare Group. Dat is een internationale bedrijf gevestigd in Noorwegen. De bedrijfsnaam werd gewijzigd in Handicare Stairlifts BV. Fabrieken van Handicare Stairlifts BV staan in Nederland, Engeland, Frankrijk en Duitsland.

Nationaal keurmerk

Handicare Stairlifts BV heeft al meer dan 700.000 mensen geholpen aan een traplift. Daarnaast heeft het in 2016 het certificaat van het ‘’Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen’’ in ontvangst mogen nemen. Handicare is op dit moment de eerste en enige trapliftfabrikant met dit keurmerk. Het keurmerk laat zien dat het bedrijf voldoet aan alle strenge kwaliteitseisen.

Services

Handicare bestaat al 130 jaar en heeft zo enorm veel ervaring in de liftenbranche. Handicare verkoopt eerstehands en tweedehands trapliften en verhuurd deze ook. Het verhuren van trapliften is een service die niet veel trapliftleveranciers hanteren. Monteurs van Handicare zijn verspreidt over heel Nederland. Hierdoor biedt Handicare een 24 uurs servicedienst aan 7 dagen per week. De trapliften van Handicare worden geproduceerd volgens de kwaliteitsrichtlijnen maar toch kan het voorkomen dat een traplift van Handicare een storing krijgt. Als dit gebeurt kunnen de monteurs van Handicare dus binnen één dag aanwezig zijn om dit te verhelpen. Trapliften van Handicare zijn mogelijk op elke trap. Het maakt niet uit of uw trap één, twee of geen bochten heeft, de trapliften worden namelijk op maat gemaakt. Volgens Handicare zelf hebben zij het grootste assortiment trapliften en is de levertijd slechts één week.

Handicare traplift offertes aanvragen

Velden met een * zijn verplicht.

Actief in welke regio?

Handicare is actief in heel Nederland. Verder heeft Handicare Stairlifts BV vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland.

Organisatiegrootte

In 2010 had Handicare 200 medewerkers in dienst.

Kantoren Handicare

Het hoofdkantoor bevindt zich op de Newtonstraat 35, 1704 SB in Heerhugowaard.

Snelheid respons bij een eventuele storing

Handicare heeft een 24/7 telefoonnummer voor storingen en advies. Responstijd op storingen is binnen 24 uur.

Vergelijkbare merken

Bedrijven die ongeveer vergelijkbaar zijn wat, servicegebied, grote service en prijzen betreft. - AESY Liften - KONE - Lakeman Liften - Möhringer Liften - MP Liften - Otis - Otolift - Schindler - Skylift

Vraag nu offertes aan voor een Handicare traplift

Wilt u exacte prijzen weten van verschillende liftbedrijven? Vraag hier gemakkelijk, gratis en geheel vrijblijvend offertes aan. 

Vraag hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes voor een handicare traplift aan.


Bel me terug

Prijsindicatie

Bel gratis 0800-1960
Liftprijzen vergelijken