Vul uw postcode in en ontvang vrijblijvend 3 offertes voor een huislift

Uw postcode
Velden met * zijn verplicht.

Wij werken alleen met erkende liftleveranciers.

Bespaar ook honderden euro’s door offertes te vergelijken.

Wees verstandig, vergelijk altijd meerdere offertes voor u beslist.

aangezicht van een dichte lift en een trap omhoog en omlaag en een doorgang

De aanschaf van een huislift

De aanschaf van een huislift kan een verstandig idee zijn indien u slecht ter been bent. Ook wanneer u niet meer zelfstandig trap kunt lopen is een lift in huis is een goede optie. Zo is een huislift voor een rolstoel tegenwoordig een uitstekende mogelijkheid om u in uw woning weer mobiel te maken. Vandaag de dag kiezen ook veel mensen die nog prima trap kunnen lopen voor een huislift. Een lift in huis is namelijk ook luxe en bovendien kan het de waarde van uw woning verhogen. Wilt u een lift in huis laten plaatsen? Dan informeren wij u graag over alles dat daarbij komt kijken. Ook kunt u bij ons terecht voor drie gratis offertes.

Welke prijs kunt u verwachten?

De kosten van een huislift zijn van enkele factoren afhankelijk. Zo hangen de kosten voor het plaatsen van een huislift bijvoorbeeld van uw woonsituatie af. De kosten zijn ook afhankelijk van het type lift waar u uw oog op hebt laten vallen, de extra opties en wat voor afwerking u wenst. Bovendien is het belangrijk dat u ook rekening houdt met toekomstige energie- en onderhoudskosten. De gemiddelde huislift met twee stopplaatsen zal u €17.000 tot €25.000 kosten. Wanneer u een lift met meer dan twee stopplaatsen wenst, dan zullen de kosten oplopen. Hoe meer stopplaatsen, hoe hoger de kosten zullen uitvallen.

Huislift

Het installeren van een huislift

Voordat de huislift geïnstalleerd kan worden, is er veel voorbereiding nodig. Zo dient de liftschacht bijvoorbeeld gemetseld te worden, moet er mogelijk een opening gemaakt worden voor de lift en zullen er elektriciteitskabels aangelegd moeten worden. Hoe lang de voorbereiding duurt zal per woning verschillen. De installatie zal altijd uitgevoerd moeten worden door een professional, de lift moet namelijk uitermate veilig zijn. De gemiddelde lift moet in staat zijn om 500 kilo te vervoeren, exclusief het gewicht van de lift zelf. Er zijn natuurlijk verschillende veiligheidseisen waaraan voldaan moet worden, daarom is het essentieel dat een professionele liftmonteur de installatie verzorgt.

Welke huislift afmetingen heeft u nodig?

Er zijn verschillende huislift afmetingen waaruit u kunt kiezen. De meeste huisliften hebben een minimaal oppervlakte van 100 x 120 centimeter. Welke afmetingen u nodig heeft, is afhankelijk van uw eisen en wensen. Is de lift bijvoorbeeld bedoeld voor iemand met een rolstoel? Dan is een oppervlakte van 100 x 125 cm al geschikt. Wanneer er ook een begeleider in de lift moet passen, dan voldoet een oppervlakte vanaf 110 x 125 cm. U kunt ook kiezen voor een grote lift met een oppervlakte zoals 200 x 140 centimeter. Een lift met deze afmetingen kan ook geschikt zijn voor een rolstoel met meerdere begeleiders.

Het onderhoud van de huislift

Bij de meeste leveranciers van huisliften krijgt u het eerste jaar gratis onderhoud. De huislift is eigenlijk zeer onderhoudsvriendelijk, maar desondanks kunnen we u wel aanraden om een onderhoudscontract af te sluiten. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat de huislift in een goede staat verkeert. Zelf hoeft u de lift nauwelijks te onderhouden, u hoeft de lift alleen schoon te maken.

Wilt u graag weten wat een huislift u gaat kosten? Dan kunt u bij ons drie gratis offertes aanvragen. Op deze manier betaalt u nooit meer dan noodzakelijk. Heeft u andere vragen over de huislift? Ook dan kunt u gerust contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder.