Vul uw postcode in en ontvang offertes voor een personenlift

Vul plaats of postcode in
Velden met een * zijn verplicht.

We werken alleen met erkende personenlift leveranciers.

Bespaar tot 35% op een personenlift. Bespaar ook honderden euro’s door offertes te vergelijken.

Wees verstandig, vergelijk altijd meerdere offertes voor u beslist.

Gratis en vrijblijvend hulp krijgen.

Vier mensen staan voor open personenlift

Personenlift

Een personenlift is precies wat zoals het klinkt - een machine die personen verticaal vervoert in een volledig afgesloten liftcabine.
Dit zijn zeer nuttige betrouwbare en veilige liften in woongebouwen die de meeste mensen dagelijks gebruiken tijdens hun werkzaamheden. 
Ze zijn nuttig om een aantal redenen. Personenliften en residentiële liften zijn beschikbaar met de nieuwste ingebouwde energiezuinige functies.
Het is mogelijk een Upgradepakket voor een duurzame modernisering voor een bestaande lift te implementeren.

Personenliftt otis gen 2


Een personenlift bespaart tijd en moeite

Als u in een erg hoog gebouw bent, kan het nemen van al die trappen erg vermoeiend zijn. Daarnaast zal het voorkomen dat er momenten zijn waarin mensen grote of zware ladingen naar boven moeten vervoeren, en het zou nogal wat inspanning vergen om bepaalde dingen de trap op te dragen en ze op de een of andere manier naar boven te manoeuvreren vanwege hun grote omvang of zware gewicht. Personenliften kunnen mensen de tijd, moeite en strijd besparen van het maken van meerdere reizen naar boven of het ploeteren door vlucht na vlucht om op de bovenste verdieping van een hoog gebouw te komen. Er is ook het feit te overwegen dat bepaalde gehandicapte personen niet in staat zouden zijn de trap helemaal te gebruiken, zodat liften nog belangrijker zouden zijn voor deze personen om een ander niveau dan het vloerniveau van een gebouw te kunnen bereiken.

De voordelen van een personenlift

De voordelen zijn zeer duidelijk. De personenlift vervoert personen efficiënt veilig, snel en moeiteloos naar hun gewenste bestemming. Deze     machines zijn erg nuttig, maar er zijn verschillende types.
Er zijn een paar verschillende types, waaronder de lage-put lift, de machinekamer loze lift, de tractielift en de hydraulische lift.

  • De lage liftkoker is zeer nuttig wanneer er niet veel ruimte beschikbaar is in een gebouw, want hij heeft niet zoveel ruimte nodig om de kooi zelf te omringen als de andere soorten liften; daarom is het een ontwerp waarvoor wordt gekozen wanneer een lift in de krappe ruimte van een bestaand gebouw moet passen.
  • De machinekamer loze lift is het beste model van een personenlift wanneer een lift wordt geïnstalleerd in een laag of middelhoog gebouw. Hij is sneller, stiller en energie-efficiënter dan andere modellen.
  • De tractielift maakt gebruik van een contragewicht en kabels om de lift in werking te krijgen, en is meestal de juiste keuze wanneer het gaat om een middelhoog of hoger gebouw.
  • De hydraulische lift wordt vaak gebruikt in gebouwen op lagere niveaus waar niet veel verkeer is. Ze zijn niet zo energie-efficiënt als tractieliften.

De lift die in een bepaald gebouw moet worden geïnstalleerd, hangt af van een aantal factoren die door het gebouw worden gepresenteerd. Elk type lift heeft zijn eigen voor- en nadelen, en elk type is geschikt voor een bepaalde situatie in het gebouw waarin het zal worden geïnstalleerd. Alle hierboven beschreven typen personenliften zijn onder de juiste omstandigheden op hun eigen manier nuttig.