Vul uw gegevens in en ontvang gratis lift offertes

Vul plaats of postcode in
Velden met een * zijn verplicht.

De voordelen van Liftoffertes

Makkelijk vergelijken van erkende leveranciers op prijs en kwaliteit.

In één keer opvragen van meerdere offertes.

Liftleveranciers weten dat ze via Liftoffertes met elkaar in concurrentie staan en moeten dus scherp offreren.

Gratis en vrijblijvend hulp krijgen.

Wat voor type personenliften zijn er?

Er bestaan drie categorieën waar personenliften kunnen worden onderverdeeld: tractieliften of elektrische liften, hydraulische liften en platformliften. De categorie van de platformliften valt niet onder de machinerichtlijn.

Tractieliften

Elektrische liften of tractieliften zijn liften die een zeer hoge snelheid kunnen bereiken. De constructie bestaat uit een liftkooi die opgehangen is aan riemen of kabels. De lift wordt door wrijving (tractie) tussen de riemen/hijskabels en de groeven van de tractieschijf omhoog en omlaag bewogen. De riemen lopen de tractieschijven die aangedreven wordt door elektronische draaimotoren.

Hydraulische liften

Hydraulische liften zijn liften met een kleinere hefhoogte dan de elektrische liften. Hydraulische liften kunnen ook minder snelheid maken, dit komt door het gebruik van de olie (de hydrauliek) die bij hogere snelheid verplaatst. Door de olie te laten instromen en laten weglopen uit de plunjers gaat de lift omhoog en omlaag. De hydraulische lift vereist een aparte ruimte voor de pomp, motor en overige benodigde techniek. Hydraulische liften worden gebruikt voor het verplaatsen van zware belasting.

 

Platformliften

Platformliften verschillen van de andere type liften in de bediening en de snelheid. De bediening van een platformlift bestaat vaak uit zogenaamde ‘vasthoudbesturing’ waarbij een knop of een sleutel constant moet worden vastgehouden om de lift in beweging te zetten en te houden. Dit in tegenstelling tot de overnamebesturing waarvan de andere type personenliften zich meestal bedienen. De constructie van een platformlift bestaat in de regel uit een schaarlift of een mastlift met een groot platform.

Vraag nu offertes aan voor een personenlift

Liftoffertes biedt u de mogelijkheid om offertes van erkende liftleveranciers snel en in één keer aan te vragen.
We helpen u graag met de zoektocht naar een nieuwe personenlift!

Vraag hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes voor een Personenlift aan.

Vraag personenlift offertes aan

Velden met een * zijn verplicht.

Bekijk onderstaande onderwerpen als u meer wilt weten over personenliften?


Terugbelverzoek

Stuur offertes

Bel gratis 0800-1960
Liftprijzen vergelijken