Vul uw gegevens in en ontvang gratis lift offertes

Vul plaats of postcode in
Velden met een * zijn verplicht.

De voordelen van Liftoffertes

Makkelijk vergelijken van erkende leveranciers op prijs en kwaliteit

In één keer opvragen van meerdere offertes

Liftleveranciers weten dat ze via Liftoffertes met elkaar in concurrentie staan en moeten dus scherp offreren

Vrijblijvend hulp krijgen via 0900-0400434

Wlz-indicatie Traplift

 

Heeft u een Wlz-indicatie en ontvangt u zorg thuis? Dan is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor aanpassingen aan uw woning. Deze aanpassingen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het plaatsen van een traplift. Om deze vergoeding te krijgen, dient u contact op te nemen met uw gemeente. Zij kunnen u verder helpen met de aanvraagprocedure en eventuele vragen beantwoorden. Het is belangrijk om te weten dat niet alle aanpassingen vergoed worden en dat er bepaalde voorwaarden zijn verbonden aan de vergoeding. Wanneer u een Wlz-indicatie heeft, heeft u recht op zorg en ondersteuning thuis. Een aanpassing aan uw woning kan hierbij helpen om de zorg thuis te kunnen blijven ontvangen. Twijfelt u of u in aanmerking komt voor een vergoeding of heeft u andere vragen over de zorg thuis? Neem dan contact op met uw gemeente of zorgverlener voor meer informatie.

Langdurige zorg

De Wlz is bedoeld voor mensen die langdurige zorg nodig hebben, zoals ouderen of mensen met een beperking. Het doel van de Wlz is om deze mensen zolang mogelijk in hun eigen omgeving te laten wonen en de benodigde zorg thuis te bieden. Een traplift kan hierbij een belangrijke rol spelen. Wanneer u moeite heeft met traplopen, kan een traplift ervoor zorgen dat u veilig en comfortabel de trap op en af kunt. Dit kan ervoor zorgen dat u langer thuis kunt blijven wonen en minder afhankelijk bent van anderen. Het aanvragen van een vergoeding voor een traplift via de Wlz kan soms ingewikkeld zijn. Het is daarom verstandig om contact op te nemen met het zorgkantoor in uw regio. Zij kunnen u helpen bij de aanvraagprocedure en eventuele vragen beantwoorden.

Traplift vergoeding

Het is ook goed om te weten dat niet alleen de traplift vergoed kan worden via de Wlz. Ook andere aanpassingen aan uw woning, zoals een verhoogd toilet of een drempelhulpmiddel, kunnen in aanmerking komen voor vergoeding. Deze aanpassingen kunnen ervoor zorgen dat u meer zelfstandigheid behoudt en langer thuis kunt blijven wonen. Voor meer informatie over de vergoeding van een traplift via de Wlz kunt u op deze pagina van de rijksoverheid verder lezen.