Vul uw postcode in en ontvang offertes voor liftonderhoud, bespaar tot 35%

Vul plaats of postcode in
Velden met een * zijn verplicht.

We werken alleen met erkende liftleveranciers

Bespaar tot 35% op liftonderhoud 

Bespaar honderden euro’s door offertes te vergelijken

Wees verstandig, vergelijk altijd meerdere offertes voor u beslist

Wat komt er allemaal kijken bij liftonderhoud?

Heeft u een huislift of een ander soort lift waarmee personen of goederen vervoerd worden? Dan is het belangrijk dat de lift regelmatig onderhouden wordt. Wilt u graag weten wat er allemaal bij liftonderhoud komt kijken? Dan helpen we u bij Liftoffertes.nl graag verder. We leggen u graag uit wat voor prijzen u kunt verwachten voor een onderhoudscontract, en wat voor mogelijkheden u verder heeft. Bovendien kunt u bij ons ook drie gratis offertes aanvragen. Op deze manier kunt u eenvoudig een onderhoudscontract kiezen die bij uw situatie past.

Wat voor kosten kunt u verwachten?

De onderhoudskosten die u kunt verwachten, zijn afhankelijk van uiteenlopende factoren. Zo is het type lift dat u heeft natuurlijk van significant belang. Wordt de lift zeer intensief gebruikt of juist niet? Vervoert de lift enkele personen of veelal meerdere personen tegelijk? Ook deze factoren hebben invloed op de onderhoudskosten. Daarnaast is het aantal storingsmeldingen van belang. Hoe meer storingen, hoe meer onderhoud er vanzelfsprekend nodig is. De kosten voor een onderhoudscontract is afhankelijk van het aantal onderhoudsbeurten die jaarlijks vereist zijn. De kosten van een onderhoudscontract kunnen variëren van €300 tot €2.500 per jaar.

Onderhoud liftonderhoudsmonteur-met-witte-helm Onderhoud en Service Personelift

Waarop moet u letten bij het afsluiten van een onderhoudscontract?

Als u een onderhoudscontract wilt afsluiten, dan zijn er een aantal factoren waarop u goed dient te letten. Het is belangrijk dat u weet wat er wel of niet binnen het onderhoudscontract valt. Zo is de keuring van de lift bijvoorbeeld niet altijd bij het contract inbegrepen. We raden u aan om te controleren of de kosten voor het vervangen van onderdelen bij het contract inbegrepen zijn. Daarnaast moet het verhelpen van storingen natuurlijk ook geen extra kosten met zich meebrengen. Ook de contractduur en de opzegtermijn zijn dingen waar u rekening mee moet houden als u een contract afsluit.

Hoe vaak u de lift moet laten onderhouden is vooral afhankelijk van hoe intensief de lift gebruikt wordt. Bij een huislift is het meestal al voldoende als u de lift eenmaal per jaar laat onderhouden. Als een lift intensief gebruikt wordt, dan is het aan te raden om deze minimaal vier keer per jaar te laten onderhouden. Door middel van goed onderhoud voorkomt u storingen en andere problemen met de lift.

De wettelijke verplichtingen waar u aan moet voldoen

Vanwege de Richtlijn Liften waaraan u moet voldoen, is liftonderhoud verplicht. Zo moet er bijvoorbeeld 12 maanden nadat de lift in gebruik is genomen een periodieke keuring plaatsvinden. Hierna moet er om de 18 maanden een periodieke keuring plaatsvinden. Naast dat liftonderhoud verplicht is, zal het de levensduur van uw lift mogelijk ook verlengen. Hoeveel onderhoud verstandig is, is afhankelijk van hoe intensief de lift gebruikt wordt en bijvoorbeeld de leeftijd van de lift.

Wilt u graag weten hoeveel u kwijt zult zijn voor liftonderhoud? Dan kunt u gratis méérdere offertes bij ons aanvragen. Zo kunt u zelf eenvoudig beslissen welk onderhoudscontract voor u het meest geschikt is. Ook als u meer te weten wilt komen over personenliften, bent u bij ons aan het juiste adres. Op Liftoffertes vindt u alle informatie die u nodig heeft. Liftoffertes biedt u de mogelijkheid om offertes van erkende liftleveranciers snel en in één keer aan te vragen. We helpen u graag met de zoektocht naar onderhoud aan uw lift! Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan voor onderhoud & service van uw lift.

Vraag liftonderhoud offertes aan

Velden met een * zijn verplicht.