Vul hieronder uw postcode in en ontvang gratis en vrijblijvend 3 offertes voor een renovatie.

Uw postcode
Velden met * zijn verplicht.

Waarom altijd meerdere offertes aanvragen?

Wij werken alleen met erkende liftleveranciers.

Liftleveranciers weten dat ze via Liftoffertes.nl met elkaar in concurrentie staan en moeten dus scherp offreren.

Welke wetgeving geldt er bij liftrenovatie?

Bij de overweging tot liftrenovatie of liftvervanging over te gaan moet er worden rekening worden gehouden met de wettelijke kaders. Als het gaan om liftrenovatie dan blijft de norm die bij ingebruikname van de lift gold, van kracht. Dit kan ofwel NEN 1081 ofwel EN 81-1/2 zijn. Bij liftvernieuwing geldt de huidige norm voor nieuwe liften. Dat kan, bij ingebruikname voor 31 augustus 2017, de EN 81-1/2 zijn, maar ook de EN 81-20. Bij ingebruikname na 31 augustus 2017 geldt alléén nog de norm EN 81-20.

Normen verschillen

De normen verschillen als volgt: bij oudere liften is de minimaal vereiste vrije ruimte boven en onder de liftkooi beperkter dan bij de nieuwe norm. Als een lift vernieuwd wordt, moet voldaan worden aan de nieuwe norm die vooral in ruimte verschilt van de oudere norm. Daarom moet er meestal meer ruimte worden gecreëerd.

Eisen liften

De eisen die gesteld zijn aan liften gebouwd onder norm EN 81-20 zijn meestal uitgebreider als het gaat om de ruimtes boven en onder de schacht van liften, dan die van liften gebouwd onder de norm EN 81-1/2. Tot en met 31 augustus 2017 mag de norm EN 81-1/2 nog worden gehanteerd, dus bij de overweging tot liftvernieuwing en/of renovatie over te gaan bij liften die nog onder de norm NEN 1081 ofwel EN 81-1/2 zijn gebouwd en die over te weinig ruimte boven en/of onder beschikken, is nu enige haast geboden.

Vraag nu offertes aan voor renovatie en modernisering van uw lift

Op onze website kunt u terecht voor het aanvragen van renovatie en modernisering van alle soorten liften. Vraag nu direct uw gratis offertes aan bespaar op uw lift kosten.

Klik hier en ontvang 3 offertes voor renovaties

lift open man meet