Vul uw gegevens in en ontvang gratis lift offertes

Vul plaats of postcode in
Velden met een * zijn verplicht.

De voordelen van Liftoffertes

Makkelijk vergelijken van erkende leveranciers op prijs en kwaliteit

In één keer opvragen van meerdere offertes

Liftleveranciers weten dat ze via Liftoffertes met elkaar in concurrentie staan en moeten dus scherp offreren

Gratis en vrijblijvend hulp krijgen

Lift moderniseren

Een vakkundige modernisering van een lift komt steeds vaker en op grotere schaal voor. Niet zo vreemd eigenlijk, gezien de huidige duurzaamheidseisen. Een verouderde lift moderniseren kan flinke voordelen hebben en u ook flink kosten besparen. Het vervangen van een lift is vaak de duurdere en meer ingewikkelde keuze. Het hangt natuurlijk van meerder factoren af of modernisering de beste keuze is en deze zullen we hieronder dan ook uitgebreid toelichten zodat de keuze tussen vervangen of moderniseren verantwoord en gemakkelijk wordt.

Lift moderniseren versus vervangen

Als een lift moet worden vervangen gaat dat om een grootschalige verbouwing waarbij er meestal een nieuwe lift in de bestaande schacht wordt geplaatst. Soms is zelfs de schacht zo verouderd dat ook deze een verbouwing nodig heeft. Bij modernisering ligt dit allemaal wat eenvoudiger en worden enkel componenten van de bestaande lift vervangen en daarmee gemoderniseerd. Hierbij valt te denken aan het moderniseren van veiligheid, levensduur en betrouwbaarheid van de lift. Na gemiddeld 15 jaar is bijna elke lift wel toe aan enige modernisering. Wanneer het precies moet gebeuren is altijd afhankelijk van de intensiteit van het gebruik van de lift. Een minder vaak gebruikte lift gaat uiteraard in de regel langer mee. Sommige componenten echter dienen gemoderniseerd te worden vanwege vernieuwde veiligheidseisen van de periodieke keuring en de modernisering ervan heeft dan niet altijd te maken met slechte prestatie maar meer met vernieuwde en verbeterde inzichten op dit gebied. Voor de certificering van liften is het natuurlijk van groot belang dat uw lift wat dat betreft up to date is en voldoet aan de meest recente eisen en kwalificaties.

Soms is het niet meer rendabel een lift te moderniseren. Als (bijna) alle componenten verouderd zijn en aan vervanging toe zijn om de lift nog veilig en betrouwbaar te houden, dan is vervanging meestal de beste optie. Het is dan ook meestal voordeliger hiervoor te kiezen, bovendien zijn de voordelen van een geheel nieuwe lift natuurlijk ook groot. De meest moderne systemen garanderen aanzienlijk meer veiligheid en betrouwbaarheid dan echt verouderde dan wel enigszins opgelapte systemen.

Een Lift moderniseren

Bij het moderniseren van een lift komen diverse aspecten kijken. Eerst moet er een inventarisatie worden gemaakt over welke componenten er precies moeten worden vervangen. De meeste voorkomende componenten die worden vervangen zijn: frequentieregeling, besturing, deuren, aandrijving, signalering en interieur. In de meerjarenbegroting staat meestal een volgorde van vervanging aangegeven zodat ook deze componenten niet altijd tegelijk moeten worden vervangen. De meerjarenbegroting is altijd gebaseerd op de controles van uw installaties. Op basis hiervan is het mogelijk sommige kosten te spreiden en in ieder geval goed van te voren te voorzien en in te plannen. In het kader van duurzaamheid is vervangen van componenten een goede en meestal betaalbare oplossing op uw lift veilig en up to date te houden.

De meeste liftleveranciers en hun monteurs werken voor het volgende moderniseringsproces af: inventarisatie en onderzoeken naar eventueel te vervangen liftcomponenten; op basis van de diagnose van deze componenten bepalen ze welke onderdelen vervangen moeten worden en welke goed zijn en welke wellicht op een later termijn aan vervanging toe zijn; daarna neemt de lifteigenaar de beslissing over de te volgen werkzaamheden en krijgt u vervolgens een zo precies mogelijk planning over de uitvoering en oplevering. Het is aan te raden dit proces zelf zo te initiëren mocht uw installateur hier niet zelf mee komen, zo houdt u alles duidelijk en inzichtelijk voor alle stakeholders.

Kosten lift moderniseren

De kosten van het moderniseren van uw lift zijn afhankelijk van het aantal componenten dat aan vervanging toe is. Het is niet direct te zeggen wat dit in totaal kost. Soms gaat het om kleine aanpassingen en soms is een grote vakkundige modernisering nodig. De kosten hiervoor zijn daarom pas te bepalen na inventarisatie en diagnose van deze onderdelen. Tip is hierbij wel om van te voren goed af te stemmen wat er wel en niet wordt gemoderniseerd en de kosten van te voren zoveel mogelijk vast te leggen.

Wanneer kiezen voor lift moderniseren

  • Als de techniek is verouderd
  • Als het bedieningsgemak en het liftcomfort niet meer conform deze tijd is
  • Als de lift storingsgevoelig is en vaak stil staat
  • Als de lift door slijtage, schade of vandalisme er niet meer goed uitziet
  • Als de lift niet meer voldoet aan de actuele veiligheidseisen
  • Als de lift niet meer energiezuinig is

Vraag nu offertes aan voor renovatie en modernisering van uw lift

Liftoffertes biedt u de mogelijkheid om offertes van erkende liftleveranciers snel en in één keer aan te vragen.
We helpen u graag met de zoektocht naar liftbedrijven die liften renoveren en moderniseren.

Vraag hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes voor een liftmodernisatie aan.

Vraag liftmodernisatie offertes aan

Velden met een * zijn verplicht.

Bekijk onderstaande onderwerpen als u meer wilt weten over liftmodernisatie of Renovatie?