Vul uw gegevens in en ontvang gratis lift offertes

Vul plaats of postcode in
Velden met een * zijn verplicht.

De voordelen van Liftoffertes

Makkelijk vergelijken van erkende leveranciers op prijs en kwaliteit

In één keer opvragen van meerdere offertes

Liftleveranciers weten dat ze via Liftoffertes met elkaar in concurrentie staan en moeten dus scherp offreren

Gratis en vrijblijvend hulp krijgen

Veiligheidsvoorschriften en -normen

In Nederland zijn liften onderhevig aan verschillende veiligheidsvoorschriften en -normen om de veiligheid van hun gebruikers te waarborgen. Hier zijn enkele van de meestvoorkomende veiligheidsnormen voor liften in Nederland:

  1. Machinerichtlijn: Dit is een richtlijn van de Europese Unie die essentiële gezondheids- en veiligheidseisen vaststelt voor machines, waaronder liften. De richtlijn specificeert eisen voor het ontwerp, de constructie en de installatie van liften om hun veilige werking te waarborgen.

  2. Lift richtlijn: Dit is nog een EU-richtlijn die specifieke veiligheidseisen stelt voor liften. De richtlijn omvat aspecten zoals het ontwerp, de constructie en de installatie van liften, evenals hun onderhoud, inspectie en testen.

  3. NEN-EN 81-normen: Dit zijn een reeks Europese normen die betrekking hebben op het ontwerp, de constructie, de installatie en het onderhoud van liften. De normen omvatten eisen voor veiligheidscomponenten van liften, zoals snelheidsbegrenzers, veiligheidsschakelaars en buffers.

  4. ARBO-regelgeving: Dit zijn Nederlandse regels die de veiligheid en gezondheid op het werk regelen. Ze omvatten specifieke eisen voor liften, zoals regelmatige inspecties, onderhoud en tests om hun veilige werking te waarborgen.

  5. Liftveiligheidsbesluit (Warenwetbesluit liften): Dit is een Nederlands besluit dat specifieke eisen stelt voor liftveiligheid. Het besluit omvat aspecten zoals het ontwerp, de constructie, de installatie, het onderhoud en de inspectie van liften, evenals de kwalificaties van liftinstallateurs en inspecteurs.

Naleving is verplicht

Naleving van deze veiligheidsnormen en -regelgeving is verplicht voor liftfabrikanten, -installateurs en -eigenaren in Nederland. Liften moeten regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden om hun veilige werking te waarborgen. Liften die niet aan de veiligheidsnormen voldoen, kunnen worden stilgelegd totdat de noodzakelijke reparaties of aanpassingen zijn gemaakt. Het is belangrijk voor lift-eigenaren en -exploitanten om op de hoogte te blijven van de nieuwste veiligheidsvoorschriften en -normen om de veiligheid van hun gebruikers te waarborgen.

Nederlandse Liften

Nederlandse liften moeten voldoen aan strenge veiligheidsvoorschriften en -normen om de veiligheid van hun gebruikers te waarborgen. Deze regelgeving is erop gericht om het aantal ongevallen en storingen te minimaliseren en de veiligheid van het gebruik van liften te maximaliseren. De regelgeving is van toepassing op de ontwerpfase, de installatie, het onderhoud en de inspectie van liften.

De Machinerichtlijn en Lift richtlijn

De Machinerichtlijn en Lift richtlijn zijn van toepassing op de fabricage en installatie van liften. Deze richtlijnen stellen eisen aan de veiligheid van liften en de fabrikanten moeten ervoor zorgen dat hun liften aan deze eisen voldoen. De NEN-EN 81-normen zijn van toepassing op alle aspecten van de lifttechnologie en omvatten veiligheidseisen voor alle componenten van de lift.

ARBO-regelgeving

De ARBO-regelgeving is specifiek gericht op de veiligheid en gezondheid van werknemers die betrokken zijn bij de installatie, het onderhoud en de inspectie van liften. Deze regelgeving vereist dat werkgevers de nodige maatregelen nemen om de veiligheid en gezondheid van hun werknemers te beschermen en ervoor te zorgen dat ze de juiste training en opleiding hebben gekregen om veilig te werken met liften.

Het Liftveiligheidsbesluit

Het Liftveiligheidsbesluit is gericht op de veiligheid van liftgebruikers en legt verantwoordelijkheden bij eigenaren en beheerders van liften. Het besluit stelt eisen aan de veiligheid van liften en verplicht eigenaren om regelmatig onderhoud en inspecties uit te voeren om de veilige werking van de lift te waarborgen. Ook moeten eigenaren zorgen voor voldoende informatie aan gebruikers over de veiligheid en het gebruik van de lift.

Inspectie van liften

Nederlandse liften moeten periodiek worden geïnspecteerd door gecertificeerde inspecteurs om te controleren of ze voldoen aan de geldende veiligheidsnormen. Deze inspecties omvatten onder andere visuele inspecties van de lift, tests van de veiligheidscomponenten en controles van de elektrische en mechanische systemen. De resultaten van de inspecties worden vastgelegd in een inspectierapport en indien nodig worden er aanbevelingen gedaan voor reparaties of aanpassingen aan de lift.

Veiligheid

Kortom, de veiligheid van liften in Nederland wordt gewaarborgd doorstrenge regelgeving en normen die van toepassing zijn op alle aspecten van de lifttechnologie. Lifteigenaren en -exploitanten hebben de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat hun liften voldoen aan deze normen en regelgeving en dat ze regelmatig worden onderhouden en geïnspecteerd. Dit zorgt ervoor dat liften veilig en betrouwbaar blijven voor hun gebruikers en dat het aantal ongevallen en storingen tot een minimum wordt beperkt.

Vraag hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes voor een lift aan.

Vrijblijvend liftoffertes aanvragen

Velden met een * zijn verplicht.

Bekijk onderstaande onderwerpen als u meer wilt weten over de verschillende liften?


Bel me terug

Prijsindicatie

Bel gratis 0800-1960
Liftprijzen vergelijken