Vul uw gegevens in en ontvang gratis lift offertes

Vul plaats of postcode in
Velden met een * zijn verplicht.

De voordelen van Liftoffertes

Makkelijk vergelijken van erkende leveranciers op prijs en kwaliteit

In één keer opvragen van meerdere offertes

Liftleveranciers weten dat ze via Liftoffertes met elkaar in concurrentie staan en moeten dus scherp offreren

Gratis en vrijblijvend hulp krijgen

Lift in plaats van een trap

Wilt u ook een in plaats van een trap een lift? Op zich geen probleem, echter dient er dan wel een alternatieve vluchtroute beschikbaar te zijn. Bij brand is een lift de laatste plek waar men zich zou moeten begeven. In veel gevallen is er geen alternatieve vluchtroute mogelijk waardoor het maken van een offerte voor een lift niet zinvol is. Bekijk dit verslag van Liftgebruik bij brand voor meer informatie.

Alternatieve vluchtroute

De vraag die u zou moeten stellen is dan? Wanneer er een lift geplaatst zou worden als vervanging voor de trap, is er op dat moment nog wel een alternatieve vluchtroute beschikbaar? Zo niet dan willen we u wijzen op de risico’s. Uiteraard kunt u hier zelf de keuze in maken of u alsnog een alternatieve vluchtroute kan gaan voorzien. 

Vluchtroute

Waar moet een vluchtroute eigenlijk aan voldoen? Een veilige vluchtweg is 100% vrij van obstakels. En is kort en duidelijk bewegwijzerd. De eisen aan vluchtwegen varieren afhankelijk van het aantal mensen dat gebruik moet maken van de betreffende vluchtweg en de eventuele aanwezigheid van gevaarlijke stoffen.

Bouwbesluit

Is een trap nog nodig, wanneer een woning een huislift bevat? Als ik gewoon nog naar boven en beneden kan, is het toch prima? Wanneer u de hoogteverschillen tussen de verdiepingen van een nieuwbouwwoning overbrugt met een lift, heeft u dan nog wel een trap nodig? Of is een Fliso trap voldoende. Het Bouwbesluit zegt daar het volgende over: Wanneer er sprake is van een hoogteverschil van meer dan 21 cm tussen verdiepingen van verblijfsgebieden, verblijfsruimten, toiletruimten, badruimten, of voor bezoekers bestemde verdiepingen die deze  met elkaar verbindt moet er tussen die verdiepingen een vaste trap of vaste hellingbaan zijn om het hoogteverschil te kunnen overbruggen.

Vrijblijvend lift offertes aanvragen

Velden met een * zijn verplicht.

Bekijk onderstaande onderwerpen als u meer wilt weten over het plaatsen van een huislift


Bel me terug

Prijsindicatie

Bel gratis 0800-1960
Liftprijzen vergelijken